Hjälp

Vad är RSS ??
Ni som bloggar kan ni hjälpa mig med vad detta innebär?

Kommentarer
Postat av: Bettan

RSS letar själv upp uppdateringar så får du ett meddelande när det händer något på sidan du "prenumererar" på. Du behöver således inte gå in på sidan för att se en uppdatering.



"RSS används väldigt flitigt av webbloggarna för att dela med sig av sina senaste inlägg och kommentarer. På sistone har man även börjat bifoga multimediafiler till RSS-flödena vilket används för podradio eller för att dela med sig av sina foton. För att enkelt kunna ta del av RSS-flöden så använder man sig av särskilda program, som antingen installeras på din mobil eller dator och som är helt webbaserat. Dessa program kallas i folkmun för RSS-läsare, eller tekniskt för nyhetsaggregatorer - engelskans motsvarigheter är feed readers eller aggregators. Programmen kontrollerar automatiskt de RSS-flöden man prenumererar på och presenterar nya inlägg på ett överskådligt sätt. Användaren behöver således inte aktivt söka upp webbsidor denne finner intressanta för att uppdatera sig om något har hänt. De flesta nya webbläsare har också inbyggda RSS-läsare, bland annat Opera, Safari, Internet Explorer och Mozilla Firefox."

2010-02-25 @ 19:57:43
URL: http://varldensbastabettan.blogg.se/
Postat av: Lina

Din RSS-ikon är den rosa fyrkanten längst ner i menyn, den ska mam alltså klicka på om man vill prenumerera på din blogg! :)

2010-02-25 @ 23:25:52
URL: http://vildljus.blogg

Lämna en kommentar eller en hälsning här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0